Petőfi tér 15-16., Gödöllő, 2100

sigmaoptika@gmail.com

+36 28 512 415

A dioptriás napszemüveg, mint divatcikk

A napszemüveg amellett, hogy védi szemünk egészségét, öltöztet is, így tehát fontos szempont az is, hogy a napszemüveg divatos legyen. A dioptriás napszemüveg lencsékhez érdemes optikai keretet választani annak érdekében, hogy a legjobb optikai hatást érjük el, ugyanis a napszemüveg keretek magas bázisgörbülettel rendelkeznek, ezek okozhatnak széli torzításokat, multifokális lencséknél látómező szűkülést. Az optikai kereteket tekintve a különböző divatházak kollekciójában megtalálhatjuk a letisztult modellektől kezdve, a színesebb karakteres formákon át, egészen az extravagáns darabokat is. A dioptriás napszemüveg lencsék rengeteg divatos színben elérhetőek, akár teli-, akár átmenetes színezéssel vagy tükrös változatban is.

További megoldásként tökéletes választás fényvédelem szempontjából a fényre sötétedő szemüveglencse. Ezek a napszemüveg lencsékhez hasonlóan az UV sugárzást teljes egészében kiszűrik, elláthatók ibolya-kék szűrő réteggel is. Előnyös választás olyanok számára, akik egy szemüvegben szeretnék megoldani a fényvédelmet és a tökéletes látást kültéren és beltérben egyaránt, szemüvegcsere nélkül. Ezek a lencsék UV hatására sötétednek, ha belépünk egy zárt térbe, az UV mennyisége lecsökken a lencse kivilágosodik, így újra egy színezetlen szemüveglencsét kapunk. A dioptriás napszemüvegekhez hasonlóan a fényre sötétedő lencséknél is több divatos színből választhatunk. (Jelenleg 7 szín elérhető már!)

A gyermekek fény- és UV védelme kiemelten fontos, mivel napjaik nagy részét a szabadban töltik, ahol folyamatos UV sugárzás éri szemüket. Kisgyermekkorban a szemlencse kristálytiszta, a pupilla sokkal tágabb, mint egy felnőtt ember esetében, így sokkal több káros fénysugár jut a szemükbe, ezért különösen veszélyeztetettek. Fontos, hogy a szülők ügyeljenek arra, hogy gyermekük viseljen dioptriás napszemüveget, főleg olyan helyeken, ahol erős az UV sugárzás, például havas tájon vagy strandon, ahol az UV sugárzást még a talaj vagy a víz is visszaveri.