Petőfi tér 15-16., Gödöllő, 2100

sigmaoptika@gmail.com

+36 28 512 415

Szemüveg és kontaktlencse szemvizsgálat

Üzletünkben lehetőség van látásélesség vizsgálatra mind szemüveg mind kontaktlencse viselését illetően.

Szemvizsgálat menete

  • Adatok, korábbi vizsgálati eredmények rögzítése A páciens elmondja a panaszát, illetve hogy volt-e a családjában örökletes szemprobléma. Ez rámutathat arra, hogy olyan betegségek, mint a diabétesz, vérnyomásproblémák vagy bőrbetegségek okozhatják-e panaszt. A betegnek volt-e már szüksége látáskorrekcióra, visel-e szemüveget, illetve használ-e kontaktlencsét.
  • Objektív szemvizsgálat (computeres szemvizsgálat) Gyors, pontos, fájdalommentes, amellyel a szem fénytörési hibáját vizsgálják. Ez alapján soha nem írunk fel szemüveget!
  • Szubjektív szemvizsgálat A páciens már maga mondhatja meg, milyen szemüveglencsével lát a legjobban. Ez a dioptriás vizsgálat, amely során több szemüveglencsét is kipróbálhat a páciens az előtte lévő olvasótábla leolvasásával.
  • Réslámpás vizsgálat Réslámpa=biomikroszkópos vizsgálat során a szem elülső és hátsó szegmentét térképezzük fel. Amennyiben eltérést látunk, azonnal szemész-szakorvoshoz irányítjuk a pácienst.
  • Szemüveg felírás, keret és szemüveglencse kiválasztása Az igények alapján az új szemüveg viselési módjának kialakítása (távoli, olvasó, bifokális, multifokális, számítógépes munkaszemüveg).

A látásvizsgálat ingyenes, hogyha a vizsgálat eredménye alapján üzletünkben szemüveg készül. Ha csak szemvizsgálatot kér a vásárló, akkor 5000.- Ft a szemvizsgálat díja.